Castor Chef Maarten Bouckaert

Chef Maarten Bouckaert, gekend omwille van zijn verfijnde eenvoud, exquisiete smaak en zin voor esthetiek, maakte verschillende recepten met onze Pur Natur producten. Geniet van deze heerlijke gerechtjes.

Chef VRIJMOED

Sterrenchef Michaël Vrijmoed maakte een subliem gerechtje met onze Pur Natur yoghurt Greek style 700g. Ontdek snel zijn eerlijke smaken.

Peter Goossens kookt Pur Natur

Sterrenchef Peter Goossens heeft twee sublieme recepten gecreëerd met onze nieuwe Greek style yoghurt. Ontdek hier het volledige recept! Smakelijk!

Pur Natur recepten van Benoit Dewitte

Benoit Dewitte van de sterrenzaak Benoit & Bernard Dewitte heeft 2 sublieme gerechtjes gecreëerd met onze Pur Natur Greek style yoghurt. Laat je verrassen door de unieke en pure smaken!

de hermelijn

In het pittoresk dorpje Wannegem-Lede bevindt zich het gezellig restaurant De Hermelijn. Chef kok Jeroen Denis maakte een uiterst verfijnd voorgerechtje klaar met onze Pur Natur Greek Style yoghurt. Ontdek snel zijn creatie!

Pascale Naessens kookt Pur Natur

Dat Pascale Naessens gezonde keuken hoog in het vaandel draagt is geen geheim. Daarom hebben wij, als producent van biologische melkproducten met een hart voor de natuur, haar gevraagd om enkele gerechten te maken met onze producten.

Pur Natur recepten van Comte de flandre te Oudenaarde

De chef van brasserie/restaurant Comte de Flandre op de markt van Oudenaarde heeft heerlijke recepten met Pur Natur producten gecreëerd. Probeer het zelf eens!

restaurant berto waregem

David Bertolozzi van de sterrenzaak Berto in Waregem heeft met meerdere Pur Natur producten 4 lekkere gerechtjes gemaakt. Ontdek snel deze heerlijke gerechten met verrassende combinaties en smaken.


Jonge zeeduivel met lavasboter - artisjok – zure room

Een recept van Castor – Maarten Bouckaert : Jonge zeeduivel met lavasboter - artisjok – zure room

Een recept van Castor – Maarten Bouckaert

 

Een Pur Natur recept van Castor – Maarten Bouckaert

 

Lavasboter

Bereidingswijze

Mix 100 gram zachte, Pur Natur verse ongezouten karneboter met 50g spinazie, 20g lavas, 20g bleke misopasta, 25g gezouten pindanoten en wat zwarte peper.

Zeeduivel

Bereidingswijze

Verwijder de vliezen van de zeeduivel (maat 500-700g) en bestrooi met redelijk veel zout. (laat de middengraat zitten). Laat de vis gedurende 10 minuutjes pekelen, spoel af en dep droog. Bak de zeeduivel aan in bruisende lavasboter en voeg telkens een lepeltje boter bij. (Bak ongeveer zo’n 4minuten, de vis mag nog een klein beetje glazig zijn).

Zure room

Bereidingswijze

Meng, met behulp van een klopper, wat fijngesneden lavas en zestes van citroen onder de Pur Natur zure room 30%. Breng op smaak met cayenne peper en zout. Laat opstijven in de koeling.

Afwerking

Haal de filets van de zeeduivel en bestrooi delicaat met wat fleur de sel. Schik de zeeduivel op een warm bord en werk af met enkele lepeltjes zure room met lavas, optioneel gegaarde en gebakken artisjokhartjes, gebakken jonge venkel, schijfjes rauwe radijzen en takjes kervel.

Smakelijk!

Een recept van Castor – Maarten Bouckaert : Jonge zeeduivel met lavasboter - artisjok – zure room

 Fotografie: Heikki Verdurme

 

Download PDF