Recepten


Yoghurt-rabarber-havervlokken

Een recept van OAK: Yoghurt-rabarber-havervlokken

Een recept van Oak – Marcelo Ballardin

 

Een Pur Natur recept van Chef Marcelo Ballardin van sterrenrestaurant OAK

 

Rabarbercompote

Ingrediënten
  • 500 g rabarber
  • 100 g suiker
Bereidingswijze
  1. Snij de rabarber in gelijkmatige stukken van ongeveer 2 cm lang.
  2. Giet de stukken in een kom en verwarm deze samen met de suiker en 50 ml water op een middelhoog vuur. Plaats het deksel op de pot.
  3. Laat gedurende 15-20 minuten sudderen tot de rabarber volledig uit elkaar is gevallen. Roer regelmatig.

Knapperige havervlokken

Ingrediënten
  • 275 g havermout
  • 100 g zachte, gedroogde abrikozen, in stukken
  • 75 g zachte, gedroogde vijgen, in stukken
  • 60 g zachte dadels met pitten, in stukken
  • 50 g gedroogde appelschijfjes, in stukken
  • 40 g gedroogde kokosnoot
  • 1 el gemalen gember
  • 2 el koekkruiden
  • 5 eiwitten
Bereidingswijze
  1. Warm de oven voor tot 130°C (15°C voor een gasoven). Plaats bakpapier over een grote ovenschaal (of 2 middelgrote schalen).
  2. Giet alle ingrediënten behalve het eiwit in een grote kom en meng goed zodat alle fruit, de kokosnoot en de kruiden goed gemengd zijn.
  3. Klop de eiwitten in een afzonderlijke kom tot het steviger begint te worden en meng het in het havermoutmengsel tot alles goed is vermengd en begint te kleven.
  4. Giet het mengsel in een gelijkmatige laag op de bakplaat (of platen). Er zullen grote en kleine klonters zijn. Bak gedurende 40 minuten en roer na 30 minuten nog eens, tot alles goudbruin is en klompjes vormt.
  5. Laat volledig afkoelen op de bakplaat en giet vervolgens in een luchtdichte kom tot u het gaat opeten. 

Vla

Ingrediënten
  • 350 ml Pur Natur volle melk
  • 2 eierdooiers
  • 25 g suiker
  • 1 vanillestokje
Bereidingswijze
  1. Giet de melk samen met het vanillestokje in een kom op middelhoog vuur en wacht tot het net niet kookt. Haal de kom van het vuur en laat even trekken. Hoe langer u wacht, hoe intenser de vanillesmaak wordt.
  2. Meng met een houten lepel de eierdooiers en de suiker in een afzonderlijke kom. Doordat u een houten lepel gebruikt, komen er geen luchtbellen in het mengsel waardoor de vla dikker is.
  3. Giet de lauwe melk geleidelijk in de kom tot er een gladde vloeistof ontstaat.
  4. Giet de vloeistof in een schone kom op een laag vuur en blijf roeren. Het is belangrijk dat u het vuur niet te hoog zet, anders zullen de eieren stollen. Blijf verwarmen tot de vloeistof dikker wordt en er een laag op de houten lepel ontstaat.
  5. Giet de vloeistof door een zeef in een schone kom. Indien u de vla niet onmiddellijk opeet, dek dan af met huishoudfolie om te voorkomen dat er een vel ontstaat.

Yoghurt

Ingrediënten
  • Pur Natur volle natuuryoghurt 750g

Presentatie

Giet nu de rabarbercompote onderaan in je kom, gevolgd door een laagje havermoutmengsel. Meng één deel yoghurt en één deel vla en voeg dit toe aan de kom. Werk af met fruitcoulis indien u hiervan houdt.

Smakelijk!

 

TERUG NAAR RECEPTEN

Recepten met Pur Natur yoghurt van GILLES JOYE van sterrenrestaurant MARCUS

Sterrenchef Gilles Joye van restaurant Marcus in Deerlijk houdt van een lichte en pure keuken.
Met Pur Natur yoghurt toverde hij een overheerlijk en magisch dessert. Proef en geniet zelf!

Recepten met Pur Natur yoghurt van Chef Marcelo Ballardin van sterrenrestaurant OAK

Chef Marcelo Ballardin van sterrenrestaurant OAK in Gent creëerde een heerlijk ontbijt met Pur Natur volle natuuryoghurt. Zeker het proberen waard!

Castor Chef Maarten Bouckaert

Chef Maarten Bouckaert, gekend omwille van zijn verfijnde eenvoud, exquisiete smaak en zin voor esthetiek, maakte verschillende recepten met onze Pur Natur producten. Geniet van deze heerlijke gerechtjes.

Chef VRIJMOED

Sterrenchef Michaël Vrijmoed maakte een subliem gerechtje met onze Pur Natur yoghurt Greek style 700g. Ontdek snel zijn eerlijke smaken.

Peter Goossens kookt Pur Natur

Sterrenchef Peter Goossens heeft twee sublieme recepten gecreëerd met onze nieuwe Greek style yoghurt. Ontdek hier het volledige recept! Smakelijk!

Pur Natur recepten van Benoit Dewitte

Benoit Dewitte van de sterrenzaak Benoit & Bernard Dewitte heeft 2 sublieme gerechtjes gecreëerd met onze Pur Natur Greek style yoghurt. Laat je verrassen door de unieke en pure smaken!

Pascale Naessens kookt Pur Natur

Dat Pascale Naessens gezonde keuken hoog in het vaandel draagt is geen geheim. Daarom hebben wij, als producent van biologische melkproducten met een hart voor de natuur, haar gevraagd om enkele gerechten te maken met onze producten.

de hermelijn

In het pittoresk dorpje Wannegem-Lede bevindt zich het gezellig restaurant De Hermelijn. Chef kok Jeroen Denis maakte een uiterst verfijnd voorgerechtje klaar met onze Pur Natur Greek Style yoghurt. Ontdek snel zijn creatie!

restaurant berto waregem

David Bertolozzi van de Bistro Berto in Waregem heeft met meerdere Pur Natur producten 4 lekkere gerechtjes gemaakt. Ontdek snel deze heerlijke gerechten met verrassende combinaties en smaken.

Pur Natur recepten van Comte de flandre te Oudenaarde

De chef van brasserie/restaurant Comte de Flandre op de markt van Oudenaarde heeft heerlijke recepten met Pur Natur producten gecreëerd. Probeer het zelf eens!