Castor Chef Maarten Bouckaert

Chef Maarten Bouckaert, gekend omwille van zijn verfijnde eenvoud, exquisiete smaak en zin voor esthetiek, maakte verschillende recepten met onze Pur Natur producten. Geniet van deze heerlijke gerechtjes.

Chef VRIJMOED

Sterrenchef Michaël Vrijmoed maakte een subliem gerechtje met onze Pur Natur yoghurt Greek style 700g. Ontdek snel zijn eerlijke smaken.

Peter Goossens kookt Pur Natur

Sterrenchef Peter Goossens heeft twee sublieme recepten gecreëerd met onze nieuwe Greek style yoghurt. Ontdek hier het volledige recept! Smakelijk!

Pur Natur recepten van Benoit Dewitte

Benoit Dewitte van de sterrenzaak Benoit & Bernard Dewitte heeft 2 sublieme gerechtjes gecreëerd met onze Pur Natur Greek style yoghurt. Laat je verrassen door de unieke en pure smaken!

de hermelijn

In het pittoresk dorpje Wannegem-Lede bevindt zich het gezellig restaurant De Hermelijn. Chef kok Jeroen Denis maakte een uiterst verfijnd voorgerechtje klaar met onze Pur Natur Greek Style yoghurt. Ontdek snel zijn creatie!

Pascale Naessens kookt Pur Natur

Dat Pascale Naessens gezonde keuken hoog in het vaandel draagt is geen geheim. Daarom hebben wij, als producent van biologische melkproducten met een hart voor de natuur, haar gevraagd om enkele gerechten te maken met onze producten.

Pur Natur recepten van Comte de flandre te Oudenaarde

De chef van brasserie/restaurant Comte de Flandre op de markt van Oudenaarde heeft heerlijke recepten met Pur Natur producten gecreëerd. Probeer het zelf eens!

restaurant berto waregem

David Bertolozzi van de sterrenzaak Berto in Waregem heeft met meerdere Pur Natur producten 4 lekkere gerechtjes gemaakt. Ontdek snel deze heerlijke gerechten met verrassende combinaties en smaken.


Groentencurry met yoghurt en kurkuma

Groentencurry met yoghurt en kurkuma

Een recept van Pascale Naessens

 

Een bord vol groenten met een heerlijk sausje

Wat heb je nodig voor 2 personen:

 • 250g Pur Natur yoghurt
 • 600g groenten
  • broccoli
  • bloemkool
  • groene asperges
  • kerstomaatjes
  • jonge spinazie
 • 3 knoflookteentjes, fijngesnipperd
 • 1 eetlepel kurkuma
 • zwarte peper
 • zeezout

Snijd de bloemkool, broccoli en de asperges in grote stukken. Kook ze beetgaar in water met wat zout.
Giet in een andere pan wat olijfolie en zet op een matig vuur. Voeg de fijngesnipperde knoflook toe, de kurkuma en flink wat zwarte peper. Laat een minuutje zachtjes stoven. Voeg de rauwe jonge spinazie toe en roer goed. Eens de spinazie geslonken is meng je de Pur Natur yoghurt eronder en de rest van de groenten: broccoli, bloemkool, asperges en de tomaatjes. Kruid met wat zout.
Roer voorzichtig om en laat nog een 5-tal minuutjes stoven.

Tip kurkuma of geelwortel

Kurkuma is familie van de gemberplant, ook wel het goedkope saffraan genoemd. Het kleurt niet alleen gerechten maar geeft er ook een eigen, milde, warme aromatische smaak aan. Het is bijvoorbeeld het voornaamste bestanddeel van curry. In Azië kent men al langer de heilzame werking van kurkuma. Het bevat de kankerremmende stof curcumine, geen ander ingrediënt in de keuken is zo ontstekingsremmend. Om goed door het lichaam te kunnen worden opgenomen is het belangrijk dat je kurkuma eerst oplost in olie en dat je er zwarte peper aan toevoegt, dat verhoogt de opname van curcumine spectaculair. Kurkuma is makkelijk te verkrijgen.

Download PDF